Gå direkte til innhold
Sjemmedalhytta

Ingunn og Bård mener Sjemmedalhytta er best i klassen

Ingunn Stangeby og Bård Norheim fra Oslo har eid hyttemodellen Langskarv vinkel fra Sjemmedalhytta i litt mer enn et år. De elsker hytta og beliggenheten på Holsåsen i Hallingdal. Det er et fantastisk område med dyreliv og majestetisk natur rett utenfor døren, som de nærmest opplever at de får inn i stua.

Det er ikke sjelden de ser en hare hoppe forbi, eller en flokk ryper som letter for å lufte den hvite vinterdrakten. En dag sto en røyskatt og tittet nysgjerrig inn gjennom stuevinduet, som om den forundret spurte: Hva skjer her inne? På en klar dag har de utsikt til Hallingskarvet gjennom de store vindusflatene.

Bård Norheim og Ingunn Stangeby.

Derfor valgte vi Sjemmedalhytta

Ingunn og Bård er begge transportforskere. Ingunn er nå pensjonert, og Bård driver eget firma. Gjennom tidligere arbeidsplasser hadde de tilgang til firmahytter i Hemsedal og Ål i mange år. De er godt kjent og liker områdene i Hallingdal svært godt. Nå var tiden inne for å kjøpe sin egen hytte. 

De ønsket seg en praktisk hytte med høy standard. I kontakt med Morten Sjemmedal, som er gründer av Sjemmedalhytta, fant de fort tonen.

– I salg- og kontraktfasen viste Morten oss ulike hyttemodeller, og kom med gode råd som kunne passe våre behov. Vi fikk aldri følelsen av å bli pushet til å kjøpe noe. Vi så også på hyttemodeller fra andre leverandører, men Sjemmedalhytta utmerket seg med de kvalitetene vi ønsket oss og et gjennomarbeidet design, sier Bård.

Fra venstre Bård Norheim, Ingunn Stangeby og Morten Sjemmedal.

Best i klassen med byggeprosess

I hele byggeprosessen og oppfølgingen i etterkant er Sjemmedalhytta best i klassen, mener transportforskerne. Bygging kan de lite om, så de er veldig fornøyd med at ingen spørsmål har vært for små til at de ikke har blitt tatt på alvor.    

– I byggeprosessen hadde vi en egen kontaktperson som vi kunne spørre om alt. Vi hadde møte med de viktigste håndverkerne, og det var tydelig at dette var folk som kunne sine saker. Hytta ble levert i god tid før avtale, og til avtalt pris tross store prisendringer i markedet. Noe vi selvfølgelig er svært fornøyd med, sier Bård.

Kombinert fristed og hyttekontor

Å være på hytta gir mange gode opplevelser, og ro i sjela. Ingunn og Bård bruker hytta sammen med en sønn og en datter i 30-årene. Familien bruker hytta til å koble av fra en travel hverdag, og får mange fantastiske naturopplevelser. Hytta ligger akkurat under tregrensa, som gjør at de kan planlegge turen etter vær og føre. Her opplever de vidder omringet av majestetiske fjell, og trolsk skogsterreng.

– En kveld sønnen vår Endre gikk tur med hunden, var himmelen over hytta dekorert med nordlys. Slike opplevelser er jo magiske, smiler Ingunn.

Bård bruker også hytta en del som kontor. En typisk arbeidsdag på hytta starter ofte med at han går tur med hunden om morgenen. Det er deilig å kunne starte dagen etter en luftetur med en fantastisk soloppgang. Bård jobber vanligvis omtrent til klokken 14.

– Etter tre, fire dager blir jeg litt lei. Da er det fint at Ingunn kommer, så avslutter vi med litt ferie, smiler Bård. Bård jobber mest i stua når han er alene på hytta. Utover dagen må han flytte seg litt på grunn av solen, og ender ofte ved øya på kjøkkenet. Når det blir for lyst til å sitte der, går han ofte ut en tur.

– Det er ikke veldig plagsomt å sitte i stua og jobbe, og se utover Hallingskarvet, ler Bård.

Himmelen over hytta dekorert med nordlys.
Hyttemodellen «Langskarv vinkel» med smørebod.

Energieffektiv hytte

Hvis Ingunn og Bård skal nevne noe de er spesielt fornøyde med, er det hovedrommet som består av stue og kjøkken. Rommet virker veldig romslig og har store vindusflater med utsyn til en praktfull natur. Hytta er gjennomført og har veldig bra kvalitet.

– Sjemmedalhytta er en moderne hytte hvor løsninger vi ellers måtte betalt tillegg for, var inkludert, sier Ingunn. 

Byggemåten og de store vindusflatene gjør hytta energieffektiv. Bård sier han merker at de store vinduene varmer opp hytta. Det at den er så godt isolert gjør at mye av varmen blir værende igjen i hytta. Peisovnen bruker de mest for kosens skyld. Ingunn og Bård er enige om at strømregningen er lavere enn forventet, og at det merkes at hytta er bygd på en energivennlig måte.

Bård Norheim og Ingunn Stangeby.

Ingunn og Bård anbefaler Sjemmedalhytta

Dersom du ønsker deg en hytte på fjellet kan Ingunn og Bård anbefale deg å ta en prat med Morten i Sjemmedalhytta.

– Arkitekturen, designet og løsningene er helt topp. Det er tydelig å merke at Sjemmedalhytta lever etter mottoet sitt: Ekte kjærlighet for design og håndverk, avslutter Bård.

Vi vil gjerne vite mer om deg!
Send oss litt om dine ønsker, så tar vi kontakt.

Meld interesse