Gå direkte til innhold
Sjemmedalhytta

Finner roen i nøkkelferdig hytte på Geilo

Midt mellom Oslo og Bergen ligger fjellbygda Geilo. Beliggenheten var en viktig faktor da familien Lundegaard valgte å kjøpe ei hytte nettopp her. De var heldige og «ramlet over» ei nøkkelferdig hytte fra Sjemmedalhytta i Blomsetlie i Budalen.

Fjellhytte som brukes mye

To år har gått siden familien krysset dørstokken som ferske hytteeiere. I dag samles venner og familie jevnlig til hyggelige stunder på fjellhytta som brukes ofte. Tommy Lundegaard forteller at hytta er et fristed fra en ellers travel hverdag. Her kan de gå rett ut i langrennsløypa og det er kort vei til alpint. Det blir mye familiekos, med fyring i bålpanna og en øl i hytteveggen.

– Det er deilig å komme seg vekk fra gryta i Oslo. Vi har et stort fokus på kos. Samtidig bruker vi også hytta som hyttekontor, forteller Tommy. Kona Kristel skyter inn at det blir mye besøk, og mer matlaging her enn hjemme i byen. 

– Vi stortrives. Fjellhytta ligger på et barnevennlig sted, med masse dyreliv utenfor døra. Det skjer mye rundt hytten og det er koselig. Dessuten er det relativt kort vei opp til viddene i Budalen, forklarer hun. De to klingende vestlandsdialektene har for lengst avslørt at familien må ha flyttet på seg.

Hytte på Geilo – midt mellom øst og vest

Tommy og Kristel er begge ingeniører og har bodd i Oslo i 15-16 år. De hadde drømt om egen fjellhytte i Hallingdal en god stund, og hytteeventyret startet med hotellovernattinger.

Ettersom begge er fra vestlandet reiste de mye mellom Oslo og Bergen. Før de fikk barn stod de mye på ski i Hemsedal og på Geilo. 

– Etter at vi fikk barn stoppet vi ofte på Geilo for å korte ned turen. Der overnattet vi på hotell, gjerne  10-15 netter i året. Det var egentlig slik det startet, forteller Tommy. Fjellbygda sirklet seg inn som et potensielt sted for småbarnsfamilien. Blant annet fordi det ligger strategisk til, midt mellom øst og vest.

– Det ville være et veldig praktisk samlingspunkt i forhold til familie og besøk. Her kunne vi møtes på halvveien og det var lett å få til bonushelger, forklarer Kristel. 

Besøkte visningshytte for Sjemmedalhytta

Familien fulgte med i hyttemarkedet og var på noen visninger. Deriblant besøkte de en visningshytte for Sjemmedalhytta ca ett til to år før kjøpet. 

– Vi likte mye av det vi så og kikket også litt på nett om hytteleverandøren. Dessuten hadde vi telefonkontakt med dem. Så vi hadde dem absolutt i kikkerten, forteller Tommy lurt. Han forklarer at de egentlig lette etter tomt for å bygge en arkitekttegnet hytte.

Fra hotell til nøkkelferdig hytte

På vei hjem fra sommerferie i 2019 ringte eiendomsmegler Christian Haatuft fra Geilo. Han kunne fortelle at det fantes ei Sjemmedalhytte oppe i Budalen. Familien svingte innom og ble bergtatt fra første stund. Fjellhytta, en Tyri 147, var ferdig innredet og appellerte til smaken deres. Det var liten tvil om at dette var drømmehytta de ville ha.

Sjekk ut fjellhytta Tyri.

Godt inntrykk av fjellhyttene fra Sjemmedalhytta

– Da vi satt i stuen følte vi nesten at vi satt ute i engen. Vi likte de store vinduene som gjør at man får naturen helt inn i sofaen. Sammen med den gode takhøyden ble alt luftig og lyst, sier Kristel før Tommy skyter inn: 

– Vi ser snøen om vinteren og blomster på sommeren. Det er flott. Ellers var alt så utrolig grundig og vi fikk en opplevelse av at det var kvalitet. Helhetsinntrykket som pakkeløsning var veldig bra. Vi fant ingenting å sette fingeren på, så det ble en stor opptur. Tommy er selv i byggebransjen og vet at det kan være litt av hvert som settes opp. Her var det en nøkkelferdig hytte der alt var veldig gjennomført. 

– Det er tydelig at de legger ære i hyttene de leverer. Alt gir inntrykk av å være solid håndverk med gode og gjennomtenkte løsninger på et fornuftig nivå, forteller Tommy. De fikk tidlig stor tillit til Sjemmedalhytta som en seriøs aktør. Det hører med at fjellhytta er utviklet i godt samarbeid med Vårdal Arkitekter.

– Den oppfølgingen vi har fått i etterkant er også helt enestående. Sjemmedalhytta legger virkelig stolthet i at det skal være et komplett produkt. De småtingene vi har pekt på blir tatt tak i umiddelbart. Vi har fått tett, personlig oppfølging og føler at vi har kjøpt noe mer enn en hytte. Derfor har jeg ingen problemer med å anbefale nøkkelferdig hytte fra Sjemmedalhytta, bekrefter Tommy.

Liker den store takhøyden i entreen

Selv liker Tommy den gode takhøyden i entreen særlig godt, som i mange andre hytter ofte er presset. Å komme inn i en lys, trivelig gang med stor takhøyde skaper en fin mottakelse. 

– Vi må ikke glemme de lune fargekombinasjonene inne i fjellhytta, kommer det fra Kristel som fortsetter:  

– Det gir en god harmoni. Dessuten er det mange deilige soverom som åpner opp for å invitere gjester. 

Det er tydelig at familien har brukt tid på å sette seg inn i Sjemmedalhyttas typiske karakterer. Kristel forteller ivrig om hvordan hytta er inspirert av setrene i høyfjellet, i en moderne form. Paret er opptatt av at den er balansert og ekstremt anvendelig. Kunnskapen om Sjemmedalhytta gjorde hyttevalget enklere. 

– Ikke minst var det et pluss at vi kunne begynne å bruke den med én gang. Det var en helt ferdig hytte, forteller hun.  

Fjellhytte med mange muligheter

At hytta brukes mye er det liten tvil om. Familien fører statistikk og har faktisk hatt 100 døgn til sammen de siste tolv månedene. 

– Med barn har vi mange behov. For oss er det viktig at vi er der for hverandre. I tillegg til lek vil noen se TV. Andre skal sove. Kanskje tar vi oss et glass vin i stuen. Det blir mange aktiviteter samtidig i en feriesituasjon. Å kunne bruke hytten på denne måten krever mye av den planmessig. Hytten vår har godt med fellesarealer der vi gjør ting sammen, forklarer Tommy og fortsetter:

– Hytten var ellers godt tilrettelagt for egne justeringer. Det eneste de har savnet er mer lagringsplass til uteutstyr og muligheten for skibod. Dette har nå familien løst ved å bestille en garasje fra Sjemmedalhytta.

Hyttekontor på fjellet

Hytta brukes også som hjemmekontor eller hyttekontor om du vil, noe de synes fungerer veldig bra. Her har de «kort vei hjem» til hytta når de er ferdige på jobb. 

– Når vi investerte i hytte på fjellet var det viktig at vi skulle være lett tilgjengelige. Vi kan sette oss i bilen i Oslo kl. 07:00 og ankomme hytta sånn i 11–11:30-tiden. Der møter vi en ferdig brøytet oppkjørsel. Hytten er varmet opp via app og med bredbånd i veggen er det bare å sette i gang. Det er uproblematisk at én sitter på loftet og én i stua samtidig.

Det fungerer så bra at vi gjerne skulle hatt mer av det, forteller Tommy. Ingeniørparet er nok ikke de eneste som benytter seg av hyttekontor. Det er noe med å kunne få unna det som ligger og gnager. Da er det lettere å logge seg ordentlig av, senke skuldrene og «lade batteriene» skikkelig. 

Budalen er like flott året rundt

Tommy og Kristel forteller at mange bergensere søker mot Kikut. Selv hadde de heller ingen erfaring med Budalen og var litt spente. I ettertid har de imidlertid ikke angret et sekund på hyttevalget. 

– Det er rett og slett helt nydelig her i solsiden på Geilo. Primært ville vi ha en plass for høsten og vinterhalvåret. Et pusterom vekk fra kjas og vintermas i byen, et fristed for skiaktiviteter med familien. I ettertid er vi overrasket over hvor fint det er her om sommeren også. En bonus rett og slett, avslutter Kristel. 

Nøkkelferdig hytte er en optimal hytteløsning for mange. Kanskje er det noe som passer din familie også? Ta gjerne en kikk på våre hyttemodeller og avtal en visning i en av våre visningshytter.

Vi vil gjerne vite mer om deg!
Send oss litt om dine ønsker, så tar vi kontakt.

Meld interesse