Gå direkte til innhold
Sjemmedalhytta

Nye trender til fjells

Stadig flere realiserer drømmen om en fritidsbolig på fjellet. En fleksibel arbeidshverdag gjør at vi bruker hytta oftere, og for mange har den blitt selve primærboligen. Det er et større innslag av moderne arkitektur i fjellheimen og interiøret har beveget seg mot en lettere, nordisk stil. Hytta skal gi rom for tilstedeværelse, aktive folk og naturen.

En hytte fra Hallingdal

Sjemmedalhytta fra Hallingdal er kjent for sitt stilrene og luftige uttrykk. Rene linjer, store vinduer og praktisk arealløsning beskriver arkitekturen. Når det skal legges ut nye hytter for salg har de ofte med seg boligstylistene i Aparta på laget. For Aparta er det viktig med bruk av naturlige materialer, rent design og spennende detaljer i interiøret. Resultatet er en minimalistisk, nordisk stil – et uttrykk som forsterker Sjemmedalhytta sine moderne kvaliteter.

– Utgangspunktet vårt er å finne et interiørkonsept som får frem potensialet i den hytta eller boligen som skal selges. Med en mer helthetlig opplevelse ønsker vi å inspirere besøkende på visning og gi dem noen ideer om hvordan man kan utnytte arealet. Boligstyling før salg har en positiv virkning på både pris og omsetningshastighet, sier Mona Østdahl Gulsvik.

Mona driver firmaet Aparta sammen med kollega Monica Rødningen Nässelqvist. Ved siden av å tilby tjenester som boligstyling og interiørhjelp, har de en egen interiørbutikk i sentrum av Nesbyen. Aparta er dessuten eneforhandler i Hallingdal av Carl Hansen & Søn – det danske firmaet med lang tradisjon for å levere designklassikere. De er blant annet kjent for sitt årelange samarbeid med den verdenskjente møbeldesigneren Hans J. Wegner. Mange kjenner til den såkalte Y-stolen (Wishbone Chair), som etter hvert har fått plass rundt utallige spisebord her til lands.

– Vår stil og intensjon om å bringe naturen inn matcher 100% med produktene til Carl Hansen & Søn. Med naturlige materialer, vakkert håndverk og ikonisk design, lager de varige møbler som bare blir finere med årene. Danskene er viden kjent for sin tidløse stil og nordiske uttrykk, understreker Monica.

80% av de som handler i interiørbutikken til Aparta tilhører hyttemarkedet. Gjennomgående for de fleste er fokuset på kvalitet fremfor kvantitet. De ønsker møbler og interiør med lang levetid, samtidig skal det være praktisk.

– Vi har andre behov og ønsker for interiør nå enn tidligere. De fleste ønsker å eie færre ting, men det behøver på ingen måte å gå utover hyttekosen, forsikrer Mona.

Inspirasjonen fra gamle stølsbuer

Daglig leder i Sjemmedalhytta, Morten Sjemmedal, kan fortelle at inspirasjonen til Sjemmedalhytta er hentet fra gamle stølsbuer i Hallingdal. Tradisjon, lokalkunnskap og respekt for omgivelsene er viktige verdier for utbyggeren. Sammen med Vårdal Arkitekter har de utviklet et moderne hyttekonsept som har fått stor anerkjennelse i markedet.

Vi har i utgangspunktet en hytte som kler veldig godt et nordisk uttrykk.
– Morten Sjemmedal

– Vi har i utgangspunktet en hytte som kler veldig godt et nordisk uttrykk. Samarbeidet med Aparta har vært med på å understreke den luftige og lyse følelsen man får inne i en Sjemmedalhytte. Naturen gjenspeiles i et rent interiør og man får en mer sømløs følelse av inne og ute. Det liker vi, avslutter daglig leder med et smil.

Vi har akkurat nå en hytte av denne typen til salgs med flott beliggenhet på Geilo

Aparta Boligstyling og interiør
Carl Hansen & Søn

Vi vil gjerne vite mer om deg!
Send oss litt om dine ønsker, så tar vi kontakt.

Meld interesse