Gå direkte til innhold
Sjemmedalhytta

Fristed for hele familien – arkitekttegnet hytte på fjellet

– Vi bygger arkitekttegnede, moderne hytter med solid forankring i tradisjonell byggeskikk. Sjemmedalhytta har en arkitektur som hører hjemme på fjellet og som går i ett med naturen, der inspirasjonen er hentet fra de gamle seterbygningene og stølene i Hallingdal, sier Morten Sjemmedal, salgssjef og gründer av Sjemmedalhytta.

Inspirasjon fra byggningene i fjellet

Da Morten skapte kvalitetshyttene fra Sjemmedalhytta tok han med seg kamera og dro til fjells. Der ble inspirasjonen hentet fra bygningene som naturlig hører hjemme i fjellet, og som fortsatt står etter flere hundre år. Med bildene som utgangspunkt ble hyttene tegnet i samarbeid med Vårdal Arkitekter, et velrenommert arkitektkontor som Morten har samarbeidet med i flere tiår.

Alle hyttemodellene har samme utgangspunkt og varierer fra 70 til 150 kvadratmeter. De største modellene kommer også som vinkelhytte, og du kan velge om du ønsker hytte med eller uten hems.

De gamle stølene i Hallingdal er inspirasjonen til Sjemmedalhytta.

Ekte kjærlighet for design og håndverk

– Hyttene vi bygger har gode og gjennomtenkte planløsninger, og har alltid de beste byggetekniske løsningene. Sjemmedalhytta har ekte kjærlighet for design og håndverk. Vi hytter med god arkitektur og med eksklusive materialer av høy kvalitet, forteller Morten.

Det skal være enkelt å dra på hytta. Din Sjemmedalhytte er en base som det er lett å komme til, og enkel å ta i bruk når du har kommet frem. Hytta gir deg en eksklusiv og god følelse. Når du kommer inn i hytta møter du lyset og naturen gjennom de store vindusflatene.

– Ideen er ikke å bygge gamle setre. Vi bygger et fristed for travle mennesker som ofte har en krevende hverdag, og som ønsker å logge seg på livet på fjellet. Sjemmedalhytta er en ladestasjon for kropp og sjel. Det skal være godt å komme inn i hytta, og like godt å være utenfor, forteller Morten.

Vinkelhytter skaper lune uterom.

For storfamilien

Sjemmedalhytta er bygget for å romme hele storfamilien. Mange av dem som bygger en Sjemmedalhytte, bygger et møtested for flere generasjoner.

– Da må du ha plass. Innvendig skal hytta fremstå så dempet som mulig, men skal likevel være stor nok til å ivareta behovet og komforten som en moderne storfamilie ønsker seg, sier gründeren.

Arkitekturen til Sjemmedalhytta er utformet for å harmonere med omgivelsene og gå mest mulig i ett med terrenget. Til tross for dette fremstår hyttene imponerende romslig og luftig. Hyttene tilpasses i samsvar med gjeldene reguleringsbestemmelser for tomt og område. Planløsning og vinduer kan justeres ut fra tomteforhold og dine spesifikke ønsker.

– Vi har valgt en åpen arkitektur på våre hytter. Modellene er tegnet for å slippe lyset og naturen inn i hytta. Du kan sitte inne og samtidig ha følelsen av at du er ute. Det er lite som slår opplevelsen av å sitte i sofaen i en god varm hytte og se på snøføyka ute, mener Morten.

Morten viser hvordan himlingen er kledd slik at den går i ett med stuen inne.
Gründer Morten Sjemmedal brenner for å hjelpe deg med å finne de beste løsningene for deg på din hytte.

Glir inn i naturen

Tradisjonelle norske setre ble bygget med lange huskropper. Da disse byggene ble reist, ble tomt og fundament gravd ut for hånd, ofte i skrått terreng. Smale bygg ga mindre inngrep i naturen, lavere fyllinger, og uten samme behov for kraftige dimensjoner på bærende konstruksjoner i taket.

– Den gangen brukte bøndene det tømmeret som var nærmest. Høyt til fjells er ikke tømmeret så kraftig, det ble derfor ekstra viktig å tenke over hvordan man bygget. Resultatet ble lange slanke bygg og dette har vi tatt igjen i vår design. Våre lange og rette modeller bygges med mindre inngrep i naturen. Vinkelhyttene er bygget etter samme visjon der to rette bygningskropper er satt sammen til en vinkel.  Hyttene passer på både flate og skrånede tomter. Mange gode vindusflater sikrer at du får best mulig utsikt, forteller Morten.

Torvtak er et annet element som får hytta til å gli naturlig inn i omgivelsene rundt.

Sjemmedalhytta legger stor vekt på at hyttene skal passe godt inn i terrenget, og mest mulig i ett med omgivelsene.

Fleksible løsninger

Hos oss kan du velge hytte over ett eller to plan. Du får mer gulvareal med et mindre avtrykk dersom du velger en hytte med hems. Sjemmedalhytta har fleksible løsninger for takhøyde på hemsen. Dette for å passe inn i ulike reguleringsplaner og på tomter som krever unike løsninger.

Vinkelhyttene fra Sjemmedalhytta skaper lune uterom og flere gode soner innvendig. Byggene har lavere høyde og alle rom på ett plan. Hyttene har livsløpsstandard med en god utnyttelse av arealet.

– Sjemmedalhytta sitt kundeløfte er at vi leverer hytte til rett tid og avtalt pris. Hos oss er alt inkludert og det er ingen skjulte kostander, avslutter Morten.

Hyttemodellen Tyri vinkel fra Sjemmedalhytta. Kjennetegnes med moderne design og forsiktige takutstikk.

Vi vil gjerne vite mer om deg!
Send oss litt om dine ønsker, så tar vi kontakt.

Meld interesse