Gå direkte til innhold
Sjemmedalhytta

Fristed for hele familien – arkitekttegnet hytte på fjellet

– Vi bygger arkitekttegnede, moderne hytter med solid forankring i tradisjonell byggeskikk i Hallingdal, for deg som ønsker et fristed for hele familien. Sjemmedalhytta har en arkitektur som hører hjemme på fjellet og som går i ett med naturen. Hyttene er inspirert av de gamle seterbygningene og stølene, sier Morten Sjemmedal, salgssjef og gründer av Sjemmedalhytta.

Inspirasjon fra byggningene i fjellet

Da Morten skapte kvalitetshyttene fra Sjemmedalhytta tok han med seg kamera og dro til fjells. Der ble inspirasjonen hentet fra bygningene som naturlig hører hjemme i fjellet, og som fortsatt står etter flere hundre år. Med bildene som utgangspunkt ble hyttene tegnet i samarbeid med Vårdal Arkitekter, et velrenommert arkitektkontor som Morten har samarbeidet med i flere tiår.

Sjemmedalhytta blir laget i to stilarter, Tyri og Langskarv. Hyttene leveres til fast avtalt pris og blir bygget som rett- eller vinkelhytte. Størrelsene varierer fra 123 til 150 kvadratmeter.

De gamle stølene i Hallingdal er inspirasjonen til Sjemmedalhytta.

Ekte kjærlighet for design og håndverk

– Hyttene vi bygger har gode og gjennomtenkte planløsninger, og har alltid de beste byggetekniske løsningene. Sjemmedalhytta har ekte kjærlighet for design og håndverk. Derfor bygger vi hytter med god arkitektur og med eksklusive materialer av høy kvalitet, forteller Morten.

Det skal være enkelt å dra på hytta. Din Sjemmedalhytte er en base som det er lett å komme til, og ta i bruk når du har kommet frem. Hytta gir deg en eksklusiv og god følelse. Når du kommer inn i hytta møter du lyset og naturen gjennom de store vindusflatene.

– Ideen er ikke å bygge gamle setrer. Vi bygger et fristed for travle mennesker som ofte har en krevende hverdag, og som ønsker å logge seg på livet på fjellet. Sjemmedalhytta er en ladestasjon for kropp og sjel. Det skal være godt å komme inn i hytta, og like godt å være utenfor, forteller Morten.

Vinkelhytter skaper lune uterom.

For storfamilien

Sjemmedalhytta skal romme hele storfamilien. Mange av dem som bygger en Sjemmedalhytte, bygger et møtested for flere generasjoner.

– Da må du ha plass. Hytta skal fremstå så dempet som mulig, men skal likevel være stor nok til å ivareta behovet og komforten som en moderne storfamilie ønsker seg, sier gründeren.

Arkitekturen bidrar til at Sjemmedalhytta ligger pent i terrenget og er lite ruvende. Du får likevel en god romfølelse og opplevelse av at hytta er stor når du går inn inngangsdøren. Hyttene blir tilpasset ut fra gjeldende reguleringsbestemmelser for tomt og området. Planløsning og vinduer kan endres ut fra tomteforhold og kundens ønsker og behov.

– Vi har valgt en åpen arkitektur på våre hytter, og legger vekt på gode kvaliteter som å slippe lyset og naturen inn i hytta. Du kan sitte inne og samtidig ha følelsen av at du er ute. Det er lite som slår opplevelsen av å sitte i sofaen i en god varm hytte og se på snøføyka ute, mener Morten.

Morten viser hvordan himlingen er kledd slik at den går i ett med stuen inne.
Gründer Morten brenner for å hjelpe deg med å finne de beste løsningene for deg på din hytte.

Glir inn i naturen

Tradisjonelle norske setrer ble bygget med lange huskropper. Da disse byggene ble reist ble tomt og fundament gravd ut for hånd, ofte i skrått terreng. Smale bygg gav mindre inngrep i naturen, lavere fyllinger, og uten samme behov for kraftige dimensjoner på bærende konstruksjoner i taket.

– Den gangen brukte bøndene det tømmeret som var nærmest. Høyt til fjells er ikke tømmeret så kraftig, det ble derfor ekstra viktig å tenke over hvordan man bygget. Resultatet ble lange slanke bygg og dette har vi tatt igjen i vårt design. Våre lange og rette modeller bygges med mindre inngrep i naturen. Hyttene passer på både flate og skrånede tomter. Med mange gode vindusflater får du best mulig utsikt, forteller Morten.

Torvtak er et annet element som får hytta til å gli naturlig inn i omgivelsene rundt.

Sjemmedalhytta legger stor vekt på at hyttene skal passe godt inn i terrenget, og mest mulig i ett med omgivelsene.

Fleksible løsninger

Hos oss kan du velge hytte over ett eller to plan. Du får mer gulvareal med et mindre avtrykk dersom du velger en hytte med loftetasje. Sjemmedalhytta har fleksible løsninger for takhøyde på loftetasjen. Dette for å passe inn i ulike reguleringsplaner og på tomter som krever ulike løsninger.

Vinkelhyttene fra Sjemmedalhytta skaper lune uterom og flere gode soner innvendig. Byggene har lavere høyde og har alle rom på ett plan. Hyttene har livsløpsstandard og god utnyttelse av arealet.

– Sjemmedalhytta sitt kundeløfte er at vi leverer hytte til rett tid og avtalt pris. Hos oss er alt inkludert og det er ingen skjulte kostnader, avslutter Morten.

Hyttemodellen Tyri vinkel fra Sjemmedalhytta. Kjennetegnes med moderne design og forsiktige takutstikk.

Vi vil gjerne vite mer om deg!
Send oss litt om dine ønsker, så tar vi kontakt.

Meld interesse