Gå direkte til innhold
Sjemmedalhytta

Per Reidar valgte Sjemmedalhytta som bolig på Geilo

– Sjemmedalhytta ble min drømmebolig takket være dens arkitektoniske design og innovative løsninger. Det var disse kvalitetene som overbeviste meg om å velge Sjemmedalhytta da jeg skulle bygge min bolig på Geilo, sier Per Reidar Andersen.

At Sjemmedalhytta først og fremst bygger hytter ser ikke Andersen på som noe problem.

– Både arkitekten og Morten Sjemmedal har vært dyktige og velvillige til å endre på hyttemodellen slik at den ble til min drømmebolig, forteller han.

Bestemte egenskaper ved Sjemmedalhyttas arkitektur var avgjørende for at Andersen valgte dem som sin boligleverandør.

Den høye luftige stua med store vindusflater som slipper inn lyset, og den minimalistiske utforming av boligen tiltalte meg. De intelligente løsningene gjør at jeg kan maksimere utnyttelsen av hver eneste kvadratmeter, uten at det går tapt i unødvendige detaljer. Her har alt areal en klar og viktig funksjon, noe jeg setter pris på, uttaler Andersen

Per Reidar hadde sine første skoleår i Hol, og har helt siden barndommen kommet tilbake til Hol og Geilo. Tilgjengeligheten via Bergensbanen, beliggenheten midt mellom øst og vest samt naturen og lange fjellturer har lokket han tilbake flere ganger i året.

Da jeg nærmet meg pensjonsalder etter mange år med lederstillinger innenfor helsevesenet, begynte letingen etter den perfekte tomten. Valget sto mellom Geilo og Hemsedal. Jeg brukte mye tid på å sjekke opp reguleringsplaner og bomiljø, og fikk veldig god informasjon fra kommunene både i Hemsedal og på Geilo. Når tomten her i Hjalmevegen ble tilgengelig på resalg høsten 2017 slo jeg til, forteller Andersen.

Per Reidar Andersen og Åse Laaveg Mjell

Ryddig prosess

Per Reidar brukte god tid og var i kontakt med flere byggefirmaer. 68-åringen er opptatt av design og arkitektur. Han ønsket seg en lokal byggmester med kjærlighet for design og håndverk, og kom raskt i kontakt med Morten Sjemmedal hos Sjemmedalhytta.

Første gang jeg møtte Morten ble jeg spurt om hva jeg holder på med og hva det er som er viktig for meg. Min opplevelse var at Morten har en interesse for kunden som går langt forbi et salg av bolig eller hytte. Jeg fikk meget god informasjon gjennom hele tilbudsprosessen, og da vi kom til kontraktsmøte var valget enkelt. Sjemmedalhytta er gjennomført solide, til å stole på og har et konsept som svarte til mine forventinger, forteller Andersen.

Andersen er full av lovord når vi kommer inn på tilbuds- og byggeprosessen. Han har gjennomført flere tidligere byggeprosjekt, men husprosjektet på Geilo sammen med Sjemmedalhytta, overgikk alle hans forventinger. Det at underleverandørene også er lokale var minst like viktig for Andersen.

Ble som avtalt

Da forslaget gikk fra tilbud til kontrakt var tydelige spesifikasjoner på alt som er inkludert, til en fast pris og med leveringsdato. Kontraktsummen holdt Sjemmedalhytta til siste krone. Det var ingen skjulte kostander eller overraskelser, sier den stolte huseieren, som overtok huset til avtalt dato.

Andersen skryter av dialogen både før, under og etter byggeprosessen. Etter at huset stod ferdig var det bare noe småtteri vi trengte å ordne opp i.

Alle underleverandørene som har vært involvert i byggingen av huset har samme holdning: Dette løser vi. For meg som kunde er dette veldig betryggende, og jeg hadde en god følelse gjennom hele byggeperioden. Jeg opplevde å få gode råd og veiledning fra alle fagfolk, sier Andersen.

Han trekker fram en opplevelse.

Da torvtaket hadde satt seg oppdaget vi en glippe på 10 centimeter på mønet. Jeg meldte fra til Sjemmedalhytta. Etter en liten stund kom det arbeidsfolk med kran som ordnet torvtaket. Det var nok å si i fra så ble det tatt hånd om.

Høy kvalitet

Det som nok kanskje har imponert Per Reidar og kjæresten Åse Laaveg Mjell (67) mest er den gjennomførte kvaliteten på håndverket og materialene.

Når Sjemmedal lover noe, så er min erfaring at det kan du stole på. Tryggheten gjorde at det ble «sutalaust» å bygge hus. Jeg fikk Jonatan Espegard som hovedsnekker og Knut Medgard som prosjektleder. Begge fulgte opp over all forventning og leverte kvalitet av høyt nivå, sier Andersen.

Design er viktig for Per Reidar. Utforming av huset og innredningen er nøye gjennomtenkt. Han benyttet seg av interiørarkitekter fra Kiil til flere valg av farger, møblering og innredning. Per Reidar har en spesiell forkjærlighet for dansk design, noe om gjenspeiler seg i valg av møbler og belysning.

Vi er ikke redde for farger, og diskuterte mye med Kiil. Jeg er nysgjerrig og åpen for mye. Fargepaletten som Kiil kom opp med hadde jeg nok ikke funnet på selv. Vi er meget fornøyde med innredning og farger, sier Åse og Per Reidar.

Per Reidar trekker fram at Sjemmedalhytta tenker helhet både i tilbud og gjennomføring.

Sjemmedal tilbyr en helhetlig løsning, og leverer aldri 80%. Håndverket er av ypperste kvalitet. I etterkant tenker mange kanskje at det og det burde jeg tenkt på før eller under byggeprosessen. Når du inngår en kontrakt med Sjemmedal, er alle sider ved bygget og tomten avklart og gjennomtenkt før byggingen starter. Kontakten med Morten, Knut, håndverkerne og underleverandører som Sjemmedal benytter var hele veien meget god. Dialogen var rett og slett utmerket, og jeg kunne fjernstyre prosjektet uten bekymring, avslutter Per Reidar.

Vi vil gjerne vite mer om deg!
Send oss litt om dine ønsker, så tar vi kontakt.

Meld interesse