Gå direkte til innhold
Sjemmedalhytta

Sjemmedalhytta 147

Soverom: 4
Bad: 2
BYA: 141 m2
BRA: 147 m2

Sjemmedalhytta 147 er en innholdsrik hyttemodell som tilbyr en rekke praktiske og romslige funksjoner. Hytta har et stort vaskerom og en integrert skibod inne i selve hytta, noe som gjør det enkelt å organisere og oppbevare utstyr.

Den åpne stue- og kjøkkenløsningen gir en romslig følelse, og doble glassdører mellom gangen og stuen gir en fin flyt mellom rommene. Med fire soverom, to bad og en hems med god takhøyde som kan brukes som TV-stue, er Sjemmedalhytta 147 ideell for en storfamilie.

En stor og innbydende gang gir nok plass til en praktisk og romslig innredning for sko, jakker og utstyr for en aktiv familie.  Sjemmedalhytta 147 innholder alt en storfamilie trenger for å trives på fjellet.

De gamle seterbyggene hadde ofte lange og smale bygningskropper. Det var i hovedsak to årsaker til dette. Bøndene måtte grave for hånd. Siden det ble bygd i skrått terreng så ble det mindre å grave. En annen grunn var at man måtte frakte materialer med hest og det måtte løftes på plass for hånd.

Med en smal bygningskropp trengte man mindre kraftige dimensjoner på de bærende konstruksjonene i bygget. Slik er det også i dag. Har du en skrå tomt så kan det være lettere å få plassert den rette hyttemodellen. Ved å bygge på denne måten blir det mindre terrenginngrep, mindre skjæring og fylling.

Arkitekturen og materialbruken skaper åpne, men likevel lune rom der naturen og roen spiller hovedrollen. Hyttas lyse og romslige stue er hjerte i din drømmehytte. Her har du god plass til både lange middager og sofakos ved peisen etter en dag ute i naturen.

Våre hytter leveres med håndlagde og stilrene kjøkken som er vakkert integrert i hytta. Kjøkkenet er perfekt for å nyte utsikten og en deilig kopp kaffe før skituren. Som en naturlig forlengelse av stua, tilfører kjøkkenet en sosial og varm atmosfære til hytta. Kokken kan forberede middagen i praktiske omgivelser, og samtidig ta del i påskequizen eller samtalene rundt sofabordet.

Ytterkledningen leveres som standard med stående, overflatebehandlet grankledning. På alle modellene fra Sjemmedalhytta har vi en vedlikeholdsfri kledning som tilvalg. På taket kan du velge mellom tretak eller skikkelig fjellgress, slik gammel skikk tilsier.

Tunbygg

Vi leverer også tilhørende tunbygg. Enten du ønsker en bod til lagring av ski, ved og sykler, eller en isolert smørebod hvor du kan ha det temperert når du jobber. Hytta er mange ganger en samlingsplass for storfamilien.

Da kan det være fristende å ha et eget anneks med stue, soverom og eget bad å trekke seg tilbake til. Garasje er praktisk til mange formål. Den gir rom til lagring og snøfri parkering på vinteren. Alle våre tunbygg kan leveres uisolert, isolerte og kledd innvendig.

Tilpasninger og kundeønsker

Sjemmedalhytta er fleksible om du ønsker å gjøre om på planløsningen. Kanskje du ikke ønsker badstue, men at et badekar er en drøm? Noen ønsker å få ett rom større på bekostning av et annet rom. Snakk med oss om dine ønsker, vi gjør tilpasninger til din drømmehytte.

Hva kan du bygge på din tomt?

Det er mange faktorer som kan legge føringer for hvordan du kan bygge på din tomt. Vi i Sjemmedalhytta ser aller først på bestemmelser for mønehøyde og areal. Hvor høyt kan du bygge, og hvor stort. Begrepene på areal som ofte brukes er BYA (bebygd areal) og BRA (bruksareal).

Utover dette er det klokt å få fagfolk til å se nærmere på tomten i forhold til bestemmelsene. Vi tar en grundig vurdering av tomten og reguleringsbestemmelsen når vi får en bestilling på å bygge hytte for deg.

Takutstikk eller ikke? – Tretak eller torvtak.

Alle våre hyttemodeller kan leveres med tretak eller torvtak. Du kan også velge om du ønsker takustikk eller ikke på langsidene av hytta.  

Bildet viser en Sjemmedalhytta 106 uten takutstikk på langsidene og med tretak. Hytta møter deg med sitt minimalistiske, ærlige og gjennomtenkte uttrykk, og en form skapt for å passe inn i den norske fjellheimen. Modellen har tydelig inspirasjon fra de gamle stølene i møte moderne tanker om arkitektur. Mangelen på takutstikk på langveggene gir hyttemodellen et langstrakt og elegant uttrykk. 

Illustrasjon av Sjemmedalhytta 106 med tretak og uten takutstikk.
Illustrasjon av Sjemmedalhytta 106 med torvtak og takutstikk.

«Vi så på flere typer hytter, men Sjemmedalhytta utmerket seg med gjennomarbeidet design og den hadde de kvaliteter vi ønsket oss.»

Bård Norheim og Ingunn Stangeby

Se andre hyttemodeller

Sjemmedalhytta
vinkel 150

Modellen har store gode rom, og en ekstra stor stue og hyggelig kjøkkensone. Fire store soverom, to stuer, to bad og et ekstra toalettrom gir en romslig følelse og plass hele storfamilien.

Sjemmedalhytta
vinkel 140

Hyttemodellen er romslig og innholdsrik med fire gode soverom, to stuer, to bad og et ekstra toalettrom. Den store TV-stuen har plass til dobbel sovesofa for gjester ved behov.

Sjemmedalhytta
vinkel 123

Hyttemodellen kommer i to varianter, med tre soverom eller fire soverom. Den romslige TV-stua har god plass til en dobbel sovesofa til ekstra gjester de gangene det blir behov for dette.

Sjemmedalhytta 123

Hytta har fire soverom, to bad og en hems. Hemsen har god takhøyde, og, mange velger å bruke hemsen som TV-stue. Hyttemodellen er tilpasset for at hele storfamilien skal kose seg på hytta.

Sjemmedalhytta 116

Hyttemodellen har fire soverom, ett bad og en hems med god takhøyde. Hemsen velger mange å bruke som TV-stue. Hyttemodellen dekker de fleste behov for en aktiv familie.

Sjemmedalhytta 106

Stue-kjøkkensonen er like romslig som på de større modellene. Hytta har fire soverom, ett bad og en hems med god takhøyde som mange velger å bruke som TV-stue. Denne innholdsrike hytta dekker behovet til veldig mange familier.

Sjemmedalhytta 70

En mindre og svært arealeffektiv hytte. Stue og kjøkken har full takhøyde som gir god og luftig romfølelse. Modellen leveres med de samme gode kvaliteter som våre større hytter. Hytta er perfekt for hyttekontor alene eller om du lader batteriene med venner og familie.

Sjemmedalhytta Garasje

Mange ønsker seg garasje på hytta. Sjemmedalhytta har praktiske garasjer i tre størrelser med samme arkitektur som våre hytter.

Sjemmedalhytta
Anneks 40

Trenger du å ha mer plass på hytta, eller et eget sted å trekke deg tilbake til når barnebarna skal legges? Da er et eget anneks løsningen.

Sjemmedalhytta Uthus 30

Kanskje har du ønske om et eget hobbyrom på hytta og behov for ekstra lagerplass? Da er dette det ekstra drømmehuset du trenger.

Sjemmedalhytta
Smørebod 13

Romslig og praktisk bod til oppbevaring og vedlikehold av sportsutstyr. Smøreboden leveres uisolert til lagring, eller isolert og innredet til hobbyrom, preparering av ski og plass til et ekstra kjøleskap.

Vi vil gjerne vite mer om deg!
Send oss litt om dine ønsker, så tar vi kontakt.

Meld interesse