Stolte Hallingdøler

Det gir trygghet å velge en leverandør med lokalkunnskap. Gjennom to tiår har Sjemmedalhytta utviklet seg til en av Hallingdals mest anerkjente hytteleverandører. Med unik kunnskap om Hallingdal, hjelper vi deg med å realisere din hyttedrøm. For deg betyr det at vi kan veilede deg fram til en hytte som passer nettopp dine behov, og som gjør at du får mest mulig ut av det Hallingdal har å by på.

Vi finner løsninger sammen

I planleggingsfasen bistår vi gjerne med gode råd og hjelper deg med å tilpasse hytta til dine ønsker og behov. Noen ganger ønskes det mindre tilpasninger og endringer, mens det andre ganger er nødvendig å vurdere både planløsning og størrelse. Vi kommer alltid frem til gode løsninger sammen. Vi er her for deg, også etter at nøkkelen er overlevert.

Gode opplevelser hele veien

Vi er her for deg, også etter at nøkkelen er overlevert. Vi strekker oss langt for å gi deg best mulig oppfølging, slik at hytta gi deg og dine nærmeste glede i år etter år. Din hytte er vårt ansvar – selv om siste regning er betalt. Derfor hjelper vi deg, enten torvtaket ditt må vedlikeholdes eller utbedringer er nødvendig.

 

Vår historie

 • 1972

  Som fireåring banker Morten Sjemmedal på en stein, i håp om å hule den ut til et fint fat til mamma. En stålsplint går av hammeren, gjennom øyelokket og inn i øyet. Flere operasjoner blir utført, men synet kan ikke reddes. Han blir svært svaksynt på venstre øye. Det er likevel aldri tvil i guttens sinn om hva han skal drive med. Han skal bli bygningsmann, som han kaller det.

 • 1988

  Morten får svennebrev som tømrer. To år senere starter Morten et enkeltmannsforetak, før han året etter mottar Mesterbrevet. Nesten ti år går før Morten ansetter sin første lærling. Men nå blir det stadig flere ansatte, og i årene som kommer tar vi på oss flere og flere byggmesteroppdrag.

 • 2003

  Sjemmedal blir aksjeselskap, og etter kort tid kjøper vi 15 tomter i Tuftelia på Geilo. Vi går til Vårdal Arkitekter og får utviklet sju praktiske familiehytter. Vi lager prisliste over hyttene og tomtene slik at det er enkelt for kundene å velge en «pakke».

 • 2007

  Hytte nr 20 står ferdig. Hytter er noe vi får god flyt på, og vi blir drillet på dette. Vi bygger hytter i alle størrelser. Alle bygges i Hallingdal og de fleste i Geilo.

 • 2008

  Finanskrisen rammer oss hardt. Vi har flere prosjekter og eiendommer under utviklingen, men det er full stopp i markedet. Tiden under og etter denne krisen gjør noe med både oss og markedet. Det er krevende, men gjør oss bedre.

 • 2012

  Med ønske om å skape en hytte med tilhørende anneks og smørebod, besøker vi på nytt Vårdal Arkitekter. Hyttemodellen kaller vi Skagsnebb, og den blir umiddelbar en suksess. Prosessen med å skape Sjemmedalhytta er i gang, uten at vi helt vet det selv.

 • I dag

  Skagsnebb danner grunnlaget for en modell vi virkelig ønsker å satse på. Det er nå Sjemmedal blir til Sjemmedalhytta. Vi har vår egen hytte, vårt eget konsept, og er 15 ansatte som stortrives på jobb. Mest bygger vi for kunder med egen tomt, men vi kjøper også noen som vi utvikler og selger hytter på.

Spør oss om du lurer på noe

Å bygge hytte kan synes som en ufarbar vei. Vi setter vår stolthet i å gjøre prosessen så enkel, ryddig og forutsigbar som mulig for deg, slik at du kan være trygg på at du får det vi har avtalt. Helt fra første tanke og frem til drømmehytta står klar. En hytte skal jo fylles med gode opplevelser. Slik skal også en byggeprosess være. Lurer du på noe? Vi er her for å hjelpe deg.

Kontakt oss

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.