1972 – Splinten

Som fireåring banker Morten på en stein, i håp om å hule den ut til et fint fat til mamma. En stålsplint går av hammeren, gjennom øyelokket og inn i øyet. Flere operasjoner blir utført, men synet kan ikke reddes. Han blir svært svaksynt på venstre øye. Det er likevel aldri tvil i guttens sinn om hva han skal drive med.

Morten skal bli bygningsmann, som han kaller det.

1988 – Svennebrevet

Morten får svennebrev som tømrer. To år senere starter han et enkeltmannsforetak, før han året etter mottar Mesterbrevet. Nesten ti år går før Morten ansetter sin første lærling. Men nå blir det stadig flere ansatte, og i årene som kommer tar vi på oss flere og flere byggmesteroppdrag.

«Jeg ønsker å skape en moderne hytte, men den må passe inn i dette miljøet»

I 2012 tar Morten med seg fotoapparat og reiser opp i fjella i Hallingdal og fotograferer gamle seterbygninger. Med disse bildene drar han til Vårdal arkitekter og presenterer ideen: En moderne hytte som trekker paralleller til de gamle stølene i Hallingdal.

Sjemmedalhytta blir skapt

Arkitektprosessen var i gang, og vi jobbet tett og godt sammen med Vårdal arkitekter. Sammen skapte vi en hytte som følger en enkel arkitektonisk tanke: en lang bygningskropp som ligger lavmælt i naturen, og som med funksjonalistisk renhet fører den arven fra de gamle langstølene inn i en ny æra.

Sjemmedalhytta finnes i tre distinkte uttrykk. De bygges med øyne for detaljer, og med kjærlighet i håndverket. Alle basert på samme lest, på hver sin måte inspirert av de gamle stølene i Hallingdal.

Vi finner løsninger sammen

I planleggingsfasen bistår vi gjerne med gode råd og hjelper deg med å tilpasse hytta til dine ønsker og behov. Noen ganger ønskes det mindre tilpasninger og endringer, mens det andre ganger er nødvendig å vurdere både planløsning og størrelse. Vi kommer alltid frem til gode løsninger sammen. Vi er her for deg, også etter at nøkkelen er overlevert.

Gode opplevelser hele veien

Vi er her for deg, også etter at nøkkelen er overlevert. Vi strekker oss langt for å gi deg best mulig oppfølging, slik at hytta gir deg og dine nærmeste glede i år etter år. Din hytte er vårt ansvar – selv om siste regning er betalt. Derfor hjelper vi deg, enten torvtaket ditt må vedlikeholdes eller utbedringer er nødvendig.

 

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.